Kokie yra patys geriausi vitamino B6 praturtinti, maisto produktai?

Kokie yra patys geriausi B6 maisto produktai

Vitaminas B6 arba piridoksinas yra vienas iš aštuonių B grupės vitaminų. Šios esminės vitaminų grupės maistinės medžiagos yra būtinos gyvybinėms funkcijoms.

Vidutinėje dietoje vitamino B6 dažnai trūksta. Jį galima įsigyti kaip papildą, bet jūs taip pat galite padidinti savo suvartojimą su šiais išvardintais maisto produktais. Visada geriausia vitaminus gauti su maistu.

Pienas

Vitamino B6 trūkumas gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Per mažas kiekis gali neigiamai paveikti jūsų centrinę nervų sistemą. Tai ypač pasakytina apie vaikus. Užtikrinus, kad ir vaikai, ir suaugusieji kasdien geria pieną, gali padėti išlaikyti aukštą vitamino B6 lygį organizme.

Vienas puodelis karvės ar ožkos pieno sudaro 5 procentus rekomenduojamos vitamino B6 dienos normos. Nugriebtas pienas ir 1 procento pienas yra neriebūs, bet maistingi pasirinkimai. Jei išgerti stiklinę pieno nėra jūsų kasdieninį rutina, pabandykite ją užpilti ant pusryčių dribsnių (žinoma, mažai cukraus turinčių).

Ricotta sūris

Vitaminas B6 yra vandenyje tirpus vitaminas, randamas sūrio išrūgų baltymų sudėtyje. Kuo daugiau sūryje yra išrūgų, tuo daugiau jame gali būti B6. Kitos vandenyje tirpios maistinės medžiagos, esančios išrūgose, yra tiaminas (vitaminas B1), riboflavinas (vitaminas B2), folatai ir niacinas (vitaminas B3). Didžiausias išrūgų kiekis yra rikota sūryje.

Garbinama dėl švelnios tekstūros ir švelnaus skonio, rikota dažniausiai randama daugelyje itališkų patiekalų, įskaitant lazaniją ir sūrio pyragus.

Lašiša

Ši širdžiai sveika žuvis, turi vieną didžiausių vitamino B6 koncentracijų. B6 yra svarbus antinksčių funkcionavimui. Jūsų antinksčiai gamina svarbius hormonus, įskaitant kortizolį, adrenaliną ir aldosteroną. Antinksčių žievelėse gaminami hormonai padeda reguliuoti kraujospūdį ir padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje. Lašišoje gausu daug kitų maistinių medžiagų ir ji yra puikus neriebus baltymų šaltinis.

Tunas (gelsvapelekis ar ilgapelekis tunas)

Vitaminas B6 padeda gaminti hemoglobiną – baltymą, pernešantį deguonį per kraują. Labai didelės B6 koncentracijos gali būti tunuose, ypač geltonpelekiuose ir ilgapelekiuose. Didžiausia B6 koncentracija randama tuno kepsnyje, nors konservuotuose tunuose, taip pat, gali būti daug vitamino B6. Kaip ir lašišoje, joje yra daug sveikųjų omega-3 riebalų rūgščių, kurių yra šalto vandens žuvyse.

Kiaušiniai

Nesvarbu, kaip juos ruošiate, du kiaušiniai suteikia 10 procentų rekomenduojamos vitamino B6 dienos normos, taip pat baltymų ir kitų maistinių medžiagų. Kiaušiniai, yra universalus maistas, kuriame gausu maistinių medžiagų.

Vištienos kepenėlės

Šis labai maistingas produktas, nėra toks populiarus, kaip kadaise, tačiau jis yra puikus baltymų, folio rūgšties ir vitamino A, taip pat B6 ir B12 šaltinis. B6 padeda jūsų organizmui skaidyti ir efektyviai naudoti baltymus.

Jautiena

Ši mėsa, įskaitant mėsainius ir kepsnius, dažnai laikoma netinkama ir nemaistinga mityba. Jautienoje gali būti daug riebalų, tačiau joje, taip pat, turi daug baltymų ir kitų maistinių medžiagų, įskaitant vitaminą B6.

Morkos

Viena vidutinė morka suteikia, tiek vitamino B6, kiek stiklinė pieno, taip pat skaidulų ir labai daug vitamino A. Morkas galite valgyti žalias, virtas arba kokteilyje ar sultyse. Vitaminas B6, padeda suformuoti baltymų apvalkalą aplink nervų ląsteles, vadinamą mielinu.

Špinatai

Vitaminas B6, padeda gaminti antikūnus, kurie padeda išvengti infekcijų ir ligų. Špinatuose yra daug B6, taip pat, vitaminų A ir C, taip pat, geležies.

Saldžiosios bulvės

Nepaisant saldaus skonio, saldžiosios bulvės nėra saldumynas. Vienoje, vidutinio dydžio, bulvėje yra 15 procentų rekomenduojamos vitamino B6 dienos normos. Saldžiosios bulvės, taip pat, turi daug skaidulų, vitamino A ir magnio.

Vitaminas B6 padeda jūsų organizmui reguliuoti glikogeną, sukauptą energiją kepenyse ir raumenyse.

Žalieji žirneliai

Žalieji žirneliai yra pilni skaidulų ir vitaminų A ir C. Jie taip pat aprūpina nemažą kiekį vitamino B6.

Bananai

Lengvai transportuojamas ir skanus valgyti, vidutinio dydžio bananas pripildytas vitamino B6. Vitaminas B6, padeda gaminti serotoniną ir norepinefriną – chemines medžiagas, kurios padeda palaikyti nervų funkciją ir perduoti signalus jūsų smegenyse.

Avinžirniai

Ankštiniai augalai, tokie kaip avinžirniai, tiekia daug vitamino B6. Juose, taip pat, daug skaidulų ir baltymų. Avinžirnius galima įsigyti konservuotų arba džiovintų. Abu yra lengva naudoti.

Avokadas

Nesvarbu, ar manote, kad tai uogos (avokadas yra uoga), ar daržovės, avokadai yra skanūs ir maistingi. Šiame šilkiniame produkte yra daug vitaminų B6 ir C, taip pat, skaidulų ir sveikųjų riebalų.

About the Author

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You may also like these